Dana 24. travnja 2025. godine, u prostorijama naše Obrtničko-tehničke škole održano je učeničko natjecanje na 3. JUNIOR BARMEN CUP-u u Slavonskom Brodu. Natjecalo se ukupno 23 učenika iz 10 škola diljem Lijepe naše: Nova Gradiška, Karlovac, Zagreb, Sisak, Topusko, Rab, Našice, Vukovar, Županja i Slavonski Brod.
Svim prisutnim na početku srdačnu i ugodnu dobrodošlicu u našu školu zaželjela je ravnateljica Anita Holub, a nakon toga i otvorila cup.
Tijekom ceremonije otvorenja, prisutni su mogli uživati u glazbenoj točki koju je izvela učenica 1.c razreda Angelica Legac s pjesmom Diamonds od Rihanne.
Naši učenici 3.c razreda zanimanja konobar su izvrsno predstavili svoje znanje i vještine u pripremi kratkih i dugih barskih mješavina. Učenica Lucija Ramljak je osvojila 2. mjesto za najbolji stručni rad u kratkoj barskoj mješavini, Viktorija Kvesić 1. mjesto za najbolju dugu barsku mješavinu i Tina Tomljenović koja je osvojila dvije nagrade: 3. mjesto za najbolju dugu barsku mješavinu i 2.mjesto za najbolji stručni rad u dugoj barskoj mješavini. Osim klasične pripreme klasičnih koktela, vrlo atraktivno je bilo gledati ”Flair” s kojim su nam se predstavili naši gosti iz Zagreba, a 1. mjesto odnio je Leon Ratković iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb.
Natjecatelje pod budnim okom pratila su dva stručna Povjerenstva, za stručni rad (Danijela Petrović, Danijela Kurtz i Kristijan Gudlin), te za okus, miris/aromu i izgled (Gloria Szabo, Željko Špalat i Dušan Kerić).
U sklopu barmen kupa održana je revija frizura, a predstavili su nam učenici smjera frizer zajedno sa svojim nastavnicama Sanelom Kocijan i Anom Knežević.
Također u dopodnevnim sati održan je stručni skup za nastavnike, a s temama skupa upoznali su nas: mr. sc. Anita Bašić Jakobović -prof.-savjetnik i Alen Marković, strukovni učitelj-mentor.
Za ukusni i obilni zajutrak pobrinuli su se naši učenici smjera pekar, a za ručak učenici smjera kuhar.
Zahvala Gloriji Szabon, Dušanu Keriću – predstavnicima tvrtke PPD Global na uručenim vrijednim nagradama za natjecatelje, kao i Obrtu -DC Cocktails.
Bila je to izvrsna prilika za promociju strukovnih zanimanja, razvijanja kreativnosti, samostalnosti i sposobnosti učenika, kao i za osnaživanje natjecateljskog duha i socijalnih vještina, unapređenje stručnih kompetencija kadrova u ugostiteljstvu i turizmu.
Nadamo se da smo predstavili školu i programe obrazovanja budućim kandidatima, koji iskazuju interes za upis u ugostiteljsko turističku struku i općenito u našu školu.