U jučerašnjim radionicama ugostiteljskog praktikuma Obrtničko-tehničke škole budući kuhari i konobari pod vodstvom stručnih učitelja N.Galavić, T. Banića i A. Markovića, pokazali su zavidne vještine i veliko srce dok su sedmašima i osmašima iz osnovnih škola Bogoslav Šulek i Antun Mihanović otkrivali tajne pripreme domaćih rezanaca na brdo od batata i raznovrsnih, bezalkoholnih barskih mješavina.
Vrijedno se valjalo, rezalo, oblikovalo, miješalo, dekoriralo i degustiralo. Mlađi učenici aktivno su sudjelovali, a većina se po prvi put okušala i u oblikovanju tijesta i u izradi bezalkoholnih koktela na bazi sirupa od mente i lavande koje su za potrebe projekta od destilata dobivenog od škole partnera (SŠMAR) proizveli konobari. Juha s tzv. “Šokac pastom”– ukusno i zdravo jelo pokazalo je da tradicionalna kuhinja može itekako ići ukorak s vremenom.
Kako bi radionice bile odličan primjer međuvršnjačkog učenja i motivacije za buduće profesionalne izbore pobrinule su se i nastavnice struke Š. Starčević, D. Kurtz i D. Petrović. Kroz zabavu i suradnju, svi sudionici su naučili nešto novo – ne samo o rezancima i koktelima, nego i o timskom radu, gostoljubivosti i ljubavi prema kuhanju i miksologiji.