Jučer je u Obrtničko-tehničkoj školi održana Završna konferencija projekta “Baština stRUKE”, kojom je zaokružena višemjesečna uspješna suradnja učenika ugostiteljskih i poljoprivrednih zanimanja, njihovih nastavnika te pridruženih partnera: TZ grada SB, Obrtničke komore BPŽ, Općine Vrpolje, OŠ “A. Mihanović”, OŠ “B. Šulek”, udruge “Regoč”, koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, hotela “Art” i “Kuće piva”.
Predstavljeni su zanimljivi i inovativni proizvodi koji spajaju tradiciju i suvremenost: tzv. „rezanci na brdo” – “Šokac pasta” od batata i špinata, mikrozelenje, “Naš začin na slavonski način” i jestivo cvijeće za gastronomiju koji su rezultat kreativnosti, znanja i marljivog rada ostvarenih kroz projekt usmjeren na promociju strukovnih zanimanja iz sektora poljoprivrede, ugostiteljstva, drva i tekstila odobren od Ministarstva turizma i sporta vrijedan 10.580 eura.
Ova konferencija nije bila samo prilika za predstavljanje konkretnih rezultata već i potvrda važnosti povezivanja obrazovnih ustanova s lokalnom zajednicom i uključivanja svih njezinih članova u kreativne i korisne projekte, te prilika da potaknemo nove suradnje i razmislimo o tome kako slične projekte možemo primijeniti u drugim područjima obrazovanja i gospodarstva.
Projektni tim Baštine stRuke zahvaljuje svima koji su bili dio ove lijepe, inspirativne priče! Do nekog novog projekta…