Prehrambeni sustav suočava nas s brojnim izazovima. Ne samo da pridonosi 30% globalnih emisija stakleničkih plinova, već su i bolesti povezane s prehranom, poput dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti i raka, u porastu. Istovremeno, sve više djece diljem Europe suočava se s problemima prekomjerne težine i pretilosti.
I naša je knjižnica imala ključnu ulogu u rješavanju ovih izazova i zajedno s učenicima sudjelovala u oblikovanju održivije budućnosti. Uključivanjem 2.a i 2.c razreda naše škole u Aktivne tjedne FoodEducators-a, poduzeli smo značajan korak prema podizanju svijesti o važnosti hrane među učenicima na zabavan i edukativan način.
Uoči FAO-ovog Svjetskog dana hrane, 16. listopada, pripremili smo aktivnosti kako bismo proslavili svijet hrane.
Učenici su kroz igru i praktične izvedbe spoznali važnost pravilne prehrane za zdravlje, energiju i koncentraciju te razvili kritički odnos prema trendovima u prehrani na društvenim mrežama. Na kraju sata počastili smo se zdravim uratkom voćnog smoothieja koji su nam pripremili i poslužili učenici 2.c razreda, a koji možete i vi isprobati. U slast!





